Dijkbewoners hebben in 2022 een dijkmap ontvangen. Daarin staat het ontwerp bij hun woning. Op veel plekken is het dijkontwerp in een dijkgesprek toegelicht. Eind 2024 start de aannemer met de uitvoering. In 2028 voldoet de dijk aan de veiligheidsnorm.
Heeft u nog vragen, bel dan met de Omgevingstelefoon: 06-51 972 834. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
Een gesprek met een omgevingsmanager kan altijd. Dit gesprek kan per telefoon, via een online overleg, of op locatie. We kijken ook naar wensen die bewoners hebben. We vertellen u graag meer over de stand van zaken.
U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de Omgevingstelefoon: 06-51 972 834. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Of stuur een e-mail naar info@dijkversterkingnederbetuwe.nl
Wij maken de dijk hoger. Uw oprit naar de dijk moet daarom ook worden aangepast. U krijgt een gelijkwaardige oprit terug. De helling van de oprit blijft in principe hetzelfde. Soms wordt de oprit iets langer.
Eind 2022 is de formele inspraak op het dijkversterkingsplan geweest. De belangen van dijkbewoners zijn in de keuze voor het dijkversterkingsplan waar mogelijk meegenomen. Tegenstrijdige belangen komen voor. Bestuurders hakken uiteindelijk de knoop door en nemen hierover een besluit. De Klankbordgroep blijf nauw betrokken bij het project.
De komende jaren versterkt Waterschap Rivierenland de noordelijke Waaldijk tussen Gorinchem en Nijmegen. Dit is een kans om de beleving van het gebied te vergroten. Een Waaldijk met een gastvrij karakter, waar de fiets de hoofdgebruiker is en de auto te gast. Het gaat om een dijk van 80 kilometer lang met dezelfde weginrichting en herkenbare rustpunten; een ‘Gastvrije Waaldijk’.
Dit project is een initiatief van de gemeenten West Betuwe, Tiel, Neder-Betuwe, Overbetuwe, Nijmegen en Lingewaard, provincie Gelderland en Waterschap Rivierenland.
Het ontwerp bestaat uit een rustige, zo smal mogelijke asfaltbaan met een herkenbare band aan de rivierzijde. Deze Waalband is een doorgaand betonnen lint. Het laat de lange lijn van de Waaldijk zien en vestigt de aandacht op de rivier en de uiterwaarden. Op plaatsen waar het uitzicht vraagt om ervan te genieten, verbreedt de Waalband zich tot een belevingspunt. Ook de rust- en belevingspunten krijgen een herkenbare en eenduidige uitstraling in verschillende varianten.
Lees hier meer informatie.
Voor het maaien en inspecteren van de dijk heeft het waterschap beheerstroken nodig. In de beheerstrook zijn soms ook voorzieningen voor de dijk nodig. U moet dan denken aan een damwand, een drainagekoffer of een pipingscherm. Door de dijkversterking komen huidige beheerstroken soms op een andere plek.