Nieuwe bouwkeet voor de realisatiefase dijkversterking NeBe

29-01-2024 462 keer bekeken

Maandag 29 januari is het projectteam van het dijkversterkingsproject Neder-Betuwe in hun nieuwe onderkomen getrokken. Het is een nieuwe, maar tijdelijke bouwkeet, op het terrein van Dekker. Een feestelijk moment waar Heemraad Waterveiligheid officieel de bouwkeet heeft geopend.

Heemraad Henk Van ‘t Pad heeft het startsein heeft gegeven en officieel de bouwkeet heeft geopend voor de projectmedewerkers. Alle ruim 60 projectmedewerkers kunnen nu nog beter én gezamenlijk aan de dijkversterking werken. Vanaf eind 2024 gaat de daadwerkelijk ‘realisatiefase’ van start en de voorbereiding daarvoor gaan de komende maanden al plaatsvinden op het hele traject langs de Waalbanddijk.

De Burcht
De bouwkeet heeft een naam gekregen: De Burcht. Verwijzend naar een gezamenlijke plek van het projectteam en uiteraard naar de bevers in het gebied (beverburcht). De bouwkeet is zichtbaar vanaf de dijk bij IJzendoorn en te bereiken via de overnachtingshaven aan de Waal. In de toekomst kunnen we hier vaker kleine groepen geïnteresseerden ontvangen en uitleg geven over de dijkversterking. Speciale dank aan Dekker die deze locatie mogelijk heeft gemaakt door grond aan de alliantie te verhuren en mee te denken in praktische zaken.

Adres en contactgegevens
Waalbanddijk 1-b
4053 JB IJzendoorn
Bereikbaar via weg naar overnachtingshaven.
Mail: info@dijkversterkingnederbetuwe.nl  
Website: www.dijkversterkingnederbetuwe.nl 

Cookie-instellingen