Eerste bijeenkomst klankbordgroep

03-10-2019 4660 keer bekeken

De klankbordgroep heeft op 26 september voor de eerste keer vergaderd. Behalve een kennismaking stonden ook de schetsontwerpen voor delen van de nieuwe dijk op de agenda. De vergadering werd geleid door voorzitter Henk Zomerdijk.

De klankbordgroep bestaat uit een gemĂȘleerde groep van dijkbewoners en belangenvertegenwoordigers. Zij denken op persoonlijke titel mee over de versterking van de Waaldijk in Neder-Betuwe.  Op 26 september kwamen zij voor de eerste keer bij elkaar.
Tijdens de kennismaking deelden  ze met elkaar de verwachtingen en stelden ze de basisspelregels voor een goed verloop vast.

Schetsontwerpen

De schetsontwerpen zijn uitgebreid besproken. Deze laten zien hoe je de dijk met oog voor de omgeving kunt versterken.

De reactie van de klankbordgroep op schetsontwerp:

  • "Het is positief dat het nieuwe dijkprofiel kleiner is. Het is daardoor beter in te passen dan de dwarsprofielen die eeder werden gepresenteerd. Het is overigens het resultaat van verder onderzoek en rekenen aan de uitgangspunten voor de dijkversterking."
  • "De nieuwe schetsontwerpen laten beter zien welke technieken  op een dijkvak kunnen worden ingezet om de nieuwe dijk in het landschap in te passen."

Vanaf  8 oktober 2019 zijn de schetsontwerpen te zien bij Denk mee

Cookie-instellingen