Voorzitter klankbordgroep bekend

15-07-2019 4379 keer bekeken

Henk Zomerdijk wordt de voorzitter voor onze klankbordgroep. De voormalig burgemeester is erg betrokken bij het onderwerp waterveiligheid. We stellen hem graag aan je voor in zijn nieuwe rol.

Tijdens de bijna-dijkdoorbraak op 1 februari 1995 in Ochten was Henk Zomerdijk (1948) burgemeester van de toenmalige gemeente Echteld.

De vraag om voorzitter te worden van de klankbordgroep dijkversterking Neder-Betuwe, was snel met een ja beantwoord. “Er spelen veel belangen bij zo’n grote dijkversterking als deze. Ik vind draagvlak bij de bewoners belangrijk. En als voorzitter van de klankbordgroep kan ik daar een rol in spelen”, aldus Zomerdijk. “Natuurlijk gaat het in hoofdzaak om de waterveiligheid, maar er zitten ook andere functies op en aan de dijk. Zoals bijvoorbeeld recreatie en toerisme. De rivier leeft en fascineert mensen. Mij ook. Ik wandel dagelijks over de dijk en door de uiterwaarden, zo’n 5 kilometer. En zie dat meer mensen dat ook doen. Wist je trouwens dat een rondje bruggen 40 kilometer is? Dat is een mooie training voor een vierdaagse loper, zoals ik.”

Zijn rol als voorzitter wil Henk als onafhankelijk persoon invullen. “Maar iedereen mag me benaderen. En weet dat de website er ook nog is. Hier kan iedereen de ontwikkelingen volgen en meedenken. Het is een soort digitale klankbordgroep.”

Cookie-instellingen