Informatiemarkt Veerhaven Ochten

28-03-2019 1495 keer bekeken

De eerste schetsen voor de ontwikkeling van het gebied rond de oude veerhaven in Ochten zijn gereed. Benieuwd naar de eerste resultaten? Kom naar de informatiemarkt op 3 april, tussen 17.30-20.00u in het Dorpshuis Ochten.

Medewerkers van de provincie Gelderland, gemeente Neder-Betuwe en Waterschap Rivierenland zijn dan aanwezig voor een gesprek.

Bij Ochten werken overheden samen aan de ontwikkeling van de oude veerhaven aan de Waal. Hier liggen volop kansen om dit gebied verder te ontwikkelen, en bij te dragen aan de kwaliteit en beleefbaarheid van het Waalgebied. Deze bijdragen kunnen een boost geven aan de lokale economie, door onder andere het stimuleren van recreatie en toerisme. Gekoppeld aan de dijkversterking Neder-Betuwe wordt er op deze plek een hoogwatervrij terrein aangelegd. Dit hoogwatervrije terrein legt de basis voor een Toeristische Overstapplaats (TOP) met ruimte voor onder meer horeca, een uitkijktoren, een parkeervoorziening en ruimte om te sporten. Daarnaast zijn er plannen om de oude rivierstrang te herstellen en de uiterwaarden te verlagen. Dit maakt het weer mogelijk om wandelpaden aan te leggen, een aanlegsteiger te bouwen, de natuur verder te ontwikkelen en de publieke ruimtes op te waarderen, zoals het uitvoeren van onderhoudsbaggerwerk en herstel van de oever.

Meer informatie

Cookie-instellingen