Grondwerving: brieven van adviesbureaus! 

31-08-2018 3308 keer bekeken

Verschillende bewoners hebben bij ons aangegeven, benaderd te zijn door een adviesbureau. Zowel telefonisch als met een brief. Zij bieden aan hen te begeleiden in het proces van schadeloosstellingen. Het roept niet alleen veel vragen op, maar het geeft bij sommigen ook onrust.

Tweede helft van 2019 meer duidelijk

Wij vinden het erg vervelend dat je hiermee wordt overvallen. Het is nog niet bekend welke eigendommen we met het versterken van de dijk gaan raken. Pas in de tweede helft van 2019 zal dat duidelijk worden. Dat is ook het moment dat wij je hierover kunnen gaan informeren.

In de brief wordt gesuggereerd dat je recht hebt op deskundige bijstand en dat alle kosten door Waterschap Rivierenland worden vergoed. Dit ligt echter wat genuanceerder. Onder bepaalde voorwaarden vergoedt het waterschap inderdaad de kosten van rechtsbijstand en kosten van andere deskundigen. Maar voor de toekenning van een vergoeding voor deskundige bijstand geldt de dubbele redelijkheidstoets. Dit betekent dat: (1) het maken van kosten redelijk moet zijn en (2) de omvang van de kosten redelijk moet zijn. In de regel worden bij aankoop van een onroerende zaak de werkelijke kosten vergoed, tot een bepaald maximum.

Hoe zit het dan wel? 

Als je meer wilt weten lees dan het Besluit van de Minister van Infrastructuur: 'Vergoeding van kosten van deskundige bijstand bij minnelijke grondverwerving door Rijkswaterstaat ter voorkoming van gerechtelijke onteigening' op http://wetten.overheid.nl/BWBR0019179/2006-01-01

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via l.hazeleger@wsrl.nl of 06 - 51 54 37 34.

Cookie-instellingen