Check je dijkvak! Hebben we alles goed in de gaten?

23-04-2018 1753 keer bekeken

Dit jaar werken wij toe naar het voorkeursalternatief (VKA). We werken van grof naar fijn. De afgelopen maanden hebben wij per stukje dijk bekeken of een versterking binnenwaarts, buitenwaarts of binnen het huidige dijkprofiel mogelijk is. We willen je nu vragen om deze resultaten te controleren.

Op de pagina ‘Check je dijkvak’ kun je inzoomen naar het dijkvak waar jij woont, werkt of vaak langskomt. Bij elk dijkvak laten we zien welke oplossingen mogelijk zijn.

Drie oplossingen:

Grofweg zijn er drie mogelijkheden om de dijk te versterken:

  1. Grond binnenwaarts: de dijk wordt versterkt aan polderzijde
  2. Grond buitenwaarts: de dijk wordt versterkt aan rivierzijde
  3. Langsconstructie: de dijk wordt versterkt langs huidige contouren

We hebben nu per dijkvak (stuk van een dijk) onderzocht welke oplossingen echt onmogelijk zijn en welke kansrijk zijn, en waarom dat zo is.

Factsheet per dijkvak

We hebben de resultaten voor je op de kaart gezet. De gekleurde vakken op de foto's per dijkvak laten alleen zien wat de maximaal benodigde ruimte is van verschillende oplossingen. Binnen de oplossingen gaan we in de komende ontwerpstappen verder optimaliseren. Dan kijken we ook hoe we om kunnen gaan met behoud van woningen en andere objecten. Voor nu gaat het dus eerst om de hoofdlijnen, de precieze uitwerking bespreken we in een latere ontwerpstap met jullie.

Check jouw dijkvak

Wij vragen jou om dit huiswerk alvast te controleren en ons te laten weten of we alle belangrijke zaken in beeld hebben! Check jouw dijkvak. Je kunt onderaan jouw dijkvak een reactie geven.

Wel even inloggen

Om te kunnen reageren, moet je wel even inloggen. Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem, op het inlogscherm staat een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen. 

Heb je nog niet eerder deelgenomen op dit platform? Maak dan eerst eenmalig een profiel aan.

Cookie-instellingen