Parkeerplaats

Edgar Vos 03-10-2017 2 reacties

richt de ruimte tussen de weg op de dijk en de weg onderlangs in voor parkeren.

Door de weg onderlangs is een brede strook ter hoogte van de dijkkruin ontstaan tussen de Hervormde kerk van Dodewaard en de nieuwe rondweg. Bij kerkdiensten is men nu gedwongen om de voertuigen in de berm te parkeren. Door de strook tussen de weg op de dijk en de weg onderlangs voor parkeren in te richten, combineer je ruimte met nut en noodzaak. Het inrichtingsnivo zou zo groen mogelijk moeten zijn, bv dmv grasbetontegels, die goed te onderhouden (maairegiem) zijn.

Dit verbetert de veiligheid op de momenten dat in de kerk een dienst gaande is.

Het viel me trouwens op dat dit najaar (2017) het laatste stuk (bij de aansluiting van de weg onderlangs op de rondweg) niet gemaaid is.

Lat: 51.9054331456985
Long: 5.65153241157532

Een momentje...

2  reacties

Loes van Breugel-Gerritsen

07-10-17 om 18:28

Dat is een goed idee Edgar! Het voorkomt bovendien parkeeroverlast voor aanwonenden. Zo kan ik nu regelmatig de draai naar mijn eigen inrit niet maken omdat er recreanten staan geparkeerd. Wanneer er parkeerplaatsen worden gecreƫerd tussen weg en weg onderlangs, kunnen de bewoners hun huizen beter blijven bereiken en blijft het prachtige uitzicht in tact. Vanuit mijn huis kijk ik immers liever naar het mooie landschap dan naar geparkeerd blik.

Len Hazeleger

12-10-17 om 10:11

Hoi Edgar, bedankt voor je idee! We zijn momenteel in gesprek met de Kerk om te bekijken wat de mogelijkheden op korte termijn. Jouw opmerkingen nemen we mee in dat gesprek. De uitkomst zullen wij hier met iedereen delen.
Zijn er meer van dit soort knelpunten langs dit dijktraject te vinden?

Cookie-instellingen