ontsluiting uiterwaarden door bruggetje over de strang

Dit is een prachtig stuk uiterwaarden om in te wandelen. Wat zou het leuk zijn als dat beter ontsloten werd door bij voorbeeld een bruggetje of trekpontje over de strang en een paar wandelpaadjes

Veel mensen uit Dodewaard vinden het leuk in de uiterwaarden te wandelen. Maar je kan alleen de uiterwaarden in via de parkeerplaats bij de kerncentrale of via de toegangsweg naar de Beijer, Het zou een enorme aanwinst zijn als we ook op 1 of meerdere plaatsen vanaf de dijk wandelpaden zouden hebben die de uiterwaarden ingaan.

Lat: 51.9057310121357
Long: 5.6689453125

Een momentje...

Projectteam Waalbandijk Neder-Betuwe

18-09-17 om 15:59

Dank voor je idee, Francien! Hier zijn de uiterwaarden inderdaad prachtig met haar zachthout ooibossen. We nemen je idee voor een betere ontsluiting mee in de ontwerpsessies later dit jaar. Voor nu zijn wij benieuwd wat anderen in de omgeving vinden van jouw idee!

Wilfred Burgers

27-11-17 om 20:51

Heel goed idee. Het zou inderdaad een mooie verbetering zijn als de uiterwaard beter ontsloten wordt voor wandelaars. De afstand tussen de Beijer en de Kerncentrale is erg groot. In droge periodes is er 1 doorgang te vinden, maar een groot deel van het jaar staat deze onder water.
Wandelpaden in de uiterwaard en langs De Strang onder aan de dijk of - misschien nog beter - in het talud zouden ook welkom zijn. In de herfst en winter is de ondergrond vaak te nat om te wandelen.

Cookie-instellingen