Dijkvak 29

481 keer bekeken 2 reacties

Bekijk dijkvak 29 en laat ons weten of we alle belangrijke zaken in beeld hebben. Wat wil je ons meegeven?

Welke oplossingen kunnen wel of niet?

In de factsheet (je vindt deze onder 'toegevoegde bestanden') kun je meer details lezen over de oplossingen en de beoordelingen.

 

Beoordeling oplossingen
Oplossing Beoordeling Toelichting
Grond binnenwaarts (dijk wordt versterkt aan polderzijde) Valt af Grond binnenwaarts valt af vanwege aanwezigheid dorpskern met grote dichtheid aan bebouwing, bedrijvigheid en historische waarden. 
Grond buitenwaarts (dijk wordt versterkt aan rivierzijde) Kansrijk Grond buitenwaarts is kansrijk. Aandachtspunt is de hoge archeologische verwachtingswaarde (kasteellocatie). 
Langsconstructie (dijk wordt langs huidige contouren versterkt) Kansrijk Vanwege belangrijke waarden aan beide zijden (bebouwing en historische waarden) is een langsconstructie beschouwd. Deze is als kansrijk beoordeeld omdat deze in verhouding is tot het maatwerk dat nodig is bij de binnendijkse bebouwing of buitendijkse natuurwaarden.

 

De gekleurde vakken op de foto's laten alleen zien wat de maximaal benodigde ruimte is van verschillende oplossingen. Binnen de oplossingen zal in komende ontwerpstappen verdere optimalisatie plaatsvinden van de benodigde ruimte. Ook de vraag “hoe om te gaan met behoud van woningen en andere objecten” zal in nadere ontwerpstappen pas aanbod komen. We leggen dit nog uitgebreider uit op onze FAQ-pagina. Uiteraard kun je ook contact opnemen met Len Hazeleger op 06 515 437 34 of via l.hazeleger@wsrl.nl.

Wat wil je ons meegeven?

Zien we iets over het hoofd, of denk je dat er iets niet klopt? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina! 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Dijkvakken

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

2  reacties

Len Hazeleger

22-06-18 om 21:39

Beste Rini,
Bedankt voor je opmerking! Het lijkt mij goed dat wij binnenkort eens een bak koffie drinken en de raakvlakken verder bespreken. Wellicht kunnen onze plannen elkaar wel versterken! Volgende week ben ik een weekje met vakantie. Zou jij mij de week erna even willen bellen om een afspraak in te plannen? Mijn telefoonnummer is 0651543734. Ik hoor graag van je.
Gr. Len

Rini Schuiling

08-05-18 om 22:25

Langs dijkvak 29 staat het dorpshuis van IJzendoorn. Onlangs zijn plannen ontwikkeld om op dezelfde plaats een nieuw dorpshuis te bouwen. Het bestuur en de beheerders van het dorpshuis zouden graag een betere ontsluiting vanaf de dijk naar het dorpshuis hebben. Denkend aan het toenemende dijktoerisme zou het mooi zijn om een parkeergelegenheid buitendijks te realiseren, liefst met een oversteekplaats uitkomend op een brede trap naar het dorpshuis.

Cookie-instellingen