Terugblik open dag: kijkje achter de schermen

12-06-2024 247 keer bekeken

Op zaterdag 8 juni was het zover: onze bouwkeet in IJzendoorn opende haar deuren voor nieuwsgierige bezoekers en betrokken omwonenden van de dijkversterking.

Wat viel er te beleven?

  • Bouwkeet tour: Bezoekers konden een kijkje nemen in onze witte bouwkeet, pal naast de overnachtingshaven bij IJzendoorn. Ons projectteam stond klaar om alles te vertellen over de dijkversterking in de gemeente Neder-Betuwe en de komende werkzaamheden. Met behulp van plattegronden legden we tot in de puntjes uit wat er allemaal staat te gebeuren.
  • Diverse thema’s: We gaven informatie over uiteenlopende onderwerpen. Van het plaatsen van damwand tot veiligheid tijdens de werkzaamheden. Ook duurzame werkmethodes en de versterking van de biodiversiteit kwamen aan bod. Onze collega’s van musketrattenbeheer lieten zien hoe zij de dijken veilig houden. En voor de jonge bezoekers was er een speciale hoek ingericht. De bezoekers konden ook een indrukwekkende documentaire over de evacuatie van 1995 bij Ochten bekijken.

Wat vonden de bezoekers?

Een van de bezoekers uit de regio zei: “Prima dat deze dijkverzwaring gebeurt en fijn dat de bewoners erbij worden betrokken.” Het gesprek kwam vanzelf op de evacuatie van 1995, die nog helder in het geheugen staat. “Zoiets wil je toch nooit meer meemaken?” Een terechte opmerking, waar we ons allemaal in kunnen vinden.

Ook bij onze buren Dekker, was het een gezellige boel met inwoners uit IJzendoorn, Ochten en omstreken. Kortom, een geslaagde open dag waarbij we niet alleen informatie deelden, maar ook de betrokkenheid van onze buurtbewoners waardeerden. Op naar volgend jaar waar we gaan aansluiten bij de landelijk ‘Dag van de bouw’.

Cookie-instellingen